Vanmorgen vroeg 15 oktober: “een spoedoproep voor een reanimatie”. Ik stond nog onder de douche met mijn watervaste mobiel . Als ik was aangekleed, was ik meteen op de fiets gestapt en gaan doen wat ik als een burger-hulpverlener kan doen. Nadat ik mij snel had aangekleed, hoorde ik gelukkig de sirene van de ambulance. De hulpverleners waren er en zij hebben AED aan boord. Fijn dacht ik onmiddellijk, want er is in Overveen nog steeds geen ‘openbare’ AED waarmee je adequaat schade, veroorzaakt door een hartstilstand, in het gelukkigste geval kunt minimaliseren.

De VDB heeft al diverse keren bij de wethouder aangedrongen op meer locaties bereikbare AED apparaten te plaatsen in de gemeente. Veel geld hoeft het niet kosten. De Hartstichting heeft een actie waarbij plaatsen van een AED’s zeer betaalbaar is: https://www.hartstichting.nl/aed/koop-een-aed.
Wat is een mensenleven waard? Laten we de wethouder nogmaals vragen naar de status van de AED aanschaf.